Elektronica

Versterker

Er bestaan verschillende soorten versterkers. De voorversterker zal binnenkomende signalen van verschillende bronnen ontvangen en klaarzetten om door te sturen naar de eindversterker. Deze zal dan het binnenkomend audiosignaal verwerken alvorens het door te sturen naar de aangesloten luidsprekers. In dit scenario dient de voorversterker als selector voor de bron, toon- en volume regeling en balans regeling. De eind versterker doet niets meer dan het ingangssignaal omzetten naar een identiek signaal met hoger vermogen. Er bestaan ook versterkers met meerdere uitgangen, voor verschillende kanalen of zones, deze zijn geschikt voor home cinema en multi-room toepassingen.

Reciever

De reciever is het hart van een home cinema opstelling en verwerkt zowel de video als audio signalen. Vaak beschikt de reveiver over bijkomende functies zoals een tuner, streamingdiensten, en digitale verbindingen. Meestal beschikt dit toestel over een geïntegreerde versterker maar er bestaan ook toestellen die een een externe eindversterker vereisen voor elk audio kanaal. Deze laatste worden enkel toegepast door de echte cine- audiofiel en vereisen natuurlijk ook een veel groter budget. Afhankelijk van uw eisen is een combinatie van geïntegreerde versterker met afzonderlijke eindversterker voor bijvoorbeeld de voorste (stereo) kanalen ook mogelijk.

Naast de welbekende CD spelers bestaan er nog verschillende soorten muziekbronnen. Aangezien vinyl platen nooit hun charmes zullen verliezen, zijn er ook platenspelers die zelfs draadloos verbonden kunnen worden met uw multi-room installatie. Verder mogen natuurlijk de netwerkspeler en digitale tuner niet in het assortiment ontbreken.

Contact

info@rmcustomaudio.com
0477 89 32 22 (Raf Moors)

Sint Lodewijkstraat 61
3740 Bilzen

Diensten

HIFI oplossingen
Home cinema
Multi-room audio

Outdoor muziek installaties

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close